söndag, september 06, 2009

Arbetsförmedlingens sjuka syn..

Okej. Arbetsförmedlingen kan vara en bra sak. Man får bidrag om man inte har något jobb, A-kassa om man får kicken o.s.v.. MEN de har en jävla sjuk syn på hur arbetsmarknaden ser ut idag!

De tror att man ska kunna flytta vartsomhelst, hitta en lägenhet och sedan jobba halvtid eller ha en tillsvidareanställning någonstans. Att man ska jobba för att sedan kunna betala av lägenheten man bor i. Men nej, det funkar inte så. Det finns inga chanser i världen att man kan bo i en lägenhet med ett halvtidsjobb, pengarna räcker inte till det!

Dessutom vill de att man ska ha kontakter, ja för allt handlar ju om kontakter. Men om man inte har några då? Hur jävla lätt är det idag? Nej det är inte lätt men de tror att bara för att de har ett jobb så har alla ett. Jävla skit vad förbannad jag blir på dem ibland.

Så säger han som jobbar på arbetsförmedlingen i Nässjö att "ja då får du ringa ett nr och berätta lite hur det går med ditt arbetssökande en gång i månaden". Och jag tänker "ja det är ju inget med det". Och han förklarar att första gången man ringer så är det ju inte alls säkert att man riktigt kommit igång med sitt arbetssökande, så då är de lite lugna. Men nej nej, första gången jag ringer så är de som små blodiglar på mig och slänger ut att "ja men du måste ju ha kontakter å blablabla". Lätt för dem att säga till en vad man ska ha och göra, de har ju iallafall ett jobb!

Sveriges brister borde ses över, och arbetslösheten måste stå först på listan nu! De gamla måste gå åt sidan nu så att de unga kan komma in på arbetsmarknaden, annars går vi snart under!

Inga kommentarer: