måndag, september 20, 2010

SD - En spark i arslet på solidariteten

Vi har sedan en tid tillbaka haft ett mångkulturellt samhälle i Sverige. Där vi byggt moskéer, infört friskolor och tillåtit andra religiösa och kulturella uppfattningar. I valet 2010 ändrades den synen drastiskt då Sverigedemokraterna kom in i riksdagen.

Många menar att Sverigedemokraterna inte är ett hot. Att dem bara vågar ta upp ett ämne som sticker i ögonen hos de andra politikerna. Må hända att dem gör detta. Men gör dem samhället en tjänst genom att skärpa på invandringspolitiken?

På Sverigedemokraternas hemsida presenterar dem sina målsättningar och sin politik. Man märker tydligt att dem är främlingsfientliga, men försöker dölja detta på det mest uppenbara sätt. När man skriver in sverigedemokraterna.se i sökfältet kommer det upp en hemsida som figureras av partiets ledare Jimmie Åkesson med ett till råga falskt leende. Klickar man sedan sig vidare till ”våra åsikter” så kommer en lång lista upp där det känns som man får sitta och scrolla i en evighet för att få grepp om allt. Det börjar ganska lättsamt och inte helt fel ”en utökad flyktinghjälp i krisområdenas närhet”, ”ett stärkande av den svenska kulturen”, ”ökat stöd till de invandrare som frivilligt önskar återvända till sina hemländer”. Lättsamt, enkelt och inte helt upp och ner.

Sedan scrollar man längre ner, och hittar åsikter som har ett dolt främlingsfientligt budskap.
”Vid asylpolitikens utformning skall betydligt större vikt läggas vid svenska intressen och det svenska samhällets mottagningskapacitet samt den enskilde asylsökarens förutsättningar att smälta in i det svenska samhället.”

Läser man mellan raderna så ser man att vad Sverigedemokraterna vill uppnå är att vi ska stänga gränserna, ta in dem som passar oss och lämna resten till sitt öde. ”smälta in i det svenska samhället”. Vem gör det idag? Jag smälter då inte in med min syn på saker och ting, med min attityd gentemot människan, med mitt radikala utseende. Ska inte jag heller få bo kvar i Sverige då? Jo, klart jag får bo kvar, jag är arisk. Jag är vit, jag är SVENSK.

Och såhär fortsätter det;
” Om dagens massinvandring får fortsätta kan det dock bli nödvändig med ett tillfälligt totalstopp för icke- västlig invandring, till dess att situationen i landet har blivit så stabil att en restriktiv sverigedemokratisk invandringspolitik kan börja implementeras.”

Alltså, vi stoppar endast vissa grupper av invandrare. Här kan det inte bli mer övertydligt än att SD är emot en viss grupp av människor och inte invandringen i sig. Man invandrar från Norge, Danmark, Finland och Island också. Men där ser dem det helt annat, för dem tillhör samma kultur som vi svenskar, har liknande traditioner osv.
”Då nordiska medborgare fritt kan inresa och uppehålla sig i Sverige behöver nordiska medborgare, som uppehåller sig i Sverige, inte ansöka om att få sammanföras med sina närmaste anhöriga om dessa också är nordiska medborgare.”

Vi från Norden är bättre, vi har en ”samhörighet”, vi är inte främlingar för varandra. Hej främlingsfientlighet IGEN. Och det bara fortsätter, den ena åsikten mer radikal än den andra. Och detta mina vänner, detta har svenskarna röstat in i riksdagen. Ett parti som inte kan stå för sina åsikter, ett parti med f.d. nazister, ett parti som har andra tankar emellan raderna av ”civiliserade” åsikter. Det är så man vill kräkas, seriöst.

”Därtill skall man också underteckna en deklaration där man bekräftar sin lojalitet med Sverige och förbinder sig att respektera svenska lagar och övriga samhällsregler.”

Som att dagens svenskar respekterar svenska lagar? Nej! Och här sitter dem och säger att statistiken på invandrare som begår våldsbrott och våldtäkter till största delen är invandrare. Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Ska man dra alla över en kant nu eller? BRÅ (Brottsförebyggande rådet) säger att det i större utsträckning är invandrare som misstänks för brott.

MEN Peter Soliander som är en framträdande person i KD säger att idag är det fler brott som begås av svenskar än invandrare, även tas detta inte på lika stort allvar. Trots att SD går ut med statistik som visar att invandrare i högre grad våldtar än svenskar gör. Att ta så lätt på en sådan statistik är utom mitt förstånd. Är det ingen som tänker på att enligt statistik så begås de flesta våldtäkter i hemmet, dem utförs av någon man känner osv. Att förövaren är okänd är inte speciellt vanligt. Men det är dessa som anmäls till polis och myndighet. Om ett barn blir våldtagna av sin pappa, då är det en föga liten chans att det kommer fram i ljuset. Samtidigt räknas invandrare enligt SD som mörka människor. Så vad hände med finskar, norrmän och danskar? Dem är också invandrare om dem från början är från något av dessa länder. Men det avfärdar SD och bortförklarar genom att förklara att dessa länder är nordiska medborgare. Ser ni inte hyckleriet?

” Iögonfallande religiösa eller politiska symboler, som till exempel slöja eller turban, skall inte vara tillåtna att bäras i yrkesutövningen av offentliganställd personal, då det riskerar att skada medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet”

Skada medborgarnas tilltro till den offentliga verksamhetens objektivitet? Ursäkta? Visst, jag kan förstå att vissa kan känna sig stött av kvinnor med Niqab (endast ögonen syns) eller burqa (där man inte kan urskilja ögonen) men att ha en slöja där man visar ansiktet, det är samma sak som om jag skulle ha på mig en halsduk runt huvudet. Inte skulle jag bli tillsagd att ta av mig den. Det är jag ganska säker på. Eller om jag skulle gå med en mössa, så mitt hår inte syns. Vad gör det om inte ens hår syns? Nynazisterna kan ju börja odla hår direkt! Jag säger då det, jävla hyckleri!

”Alla former av etnisk kvotering eller positiv särbehandling av invandrare skall avskaffas.”

Positiv särbehandling? Det händer inte i Sverige, och det vet vi. I enstaka fall, visst. Men dem får växa upp under förhållanden precis som vilken annan svensk som helst. Plus lite rasism, främlingsfientlighet och ett främmande språk. Klockrent SD, eller inte.

”Lovdagar i anslutning till religiösa högtider skall endast omfatta traditionella svenska och kristna högtider.”

Sedan när har vi i den svenska skolan en lovdag för t.ex. Ramadan? Nej just det, aldrig. Så vart vill ni komma? Och detta med ”traditionella svenska och kristna högtider”. Låt mig säga att kristendomen inte är något överrepresenterat i Sverige. Så vi som inte är kristna, varför ska vi vara lediga för att Jesus dog på korset för oss? Traditioner, det är något vi i Sverige avskaffat för länge sedan, och inte p.g.a. invandringen utan p.g.a. att fler och fler blir olika, fler och fler börjar inse all denna hysteri kring högtider och traditioner. Och vad har julgranen med Jesus att göra för den delen? Chanserna är ganska små att invandrare hotar den svenska julaftonen, påsken eller vad ni nu vill. Tror ni dem ska komma och stjäla de dyra julklapparna från er eller?

Så.. Vad var det nu ni sa om att SD absolut INTE på något sätt var främlingsfientliga?

Inga kommentarer: